Avainturvahenkilö – Taloyhtiösi turvaksi

Etusivu » Asukkaalle » Avainturvahenkilö

Jäikö avaimet kotiin?

Voit tilata ovenavauksen taloyhtiösi kiinteistöhuollon palvelu-/päivystysnumerosta. Numerot löytyvät pääsääntöisesti kiinteistön ulko-ovista. 

Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi.

Ovi voidaan avata vain talonkirjaan/väestötietojärjestelmään asukkaaksi merkitylle henkilölle.

Avainturvahenkilö

Meillä avaimista vastaava henkilö on Sampsa Sottila, joka toimii meillä turvasuojaajana ja vastaavana hoitajana.  

Hän luovuttaa käyttötarpeen mukaan avaimet kuittausta vastaan ja seuraa palautuksia. 

Avaimet säilytetään hälyttimillä suojatussa tilassa, johon pääsy on valvottua. Avainturvakaappimme on kiinnitetty seinän rakenteisiin ja täyttää standardivaatimukset. Autoissamme avaimia kuljetetaan lukituissa säilytyslaatikoissa ja käytettäessä avain on aina haltijan välittömässä hallussa.

Lukitus-, kulunvalvonta- ja hälytysjärjestelmien asentaminen luvanvaraiseksi ->

Avainturvallisuus vai lukitusturvallisuus?

 

Asiantuntevalla avainhallinnalla varmistetaan lukitusjärjestelmäinvestoinnin pitkäkestoisuus

 

Millä tavalla puutteet avainturvallisuudessa saattavat ilmetä taloyhtiöissä?

Esimerkiksi niin, että yhteisissä tiloissa saattaa liikkua luvattomia vieraita, avaimet ovat vanhoja eli niitä voi teettää vapaasti, porraskäytävien ulko-ovet ovat auki eikä lukkoja huolleta säännöllisesti. Lukitusjärjestelmät (sekä mekaaniset että sähköiset tai muut vastaavat lukot) avaimineen muodostavat perusjärjestelmän, jonka kunnossapidosta vastaa yhtiö eli lukitusjärjestelmän huoltoon ja ajantasaistamiseen kannattaa panostaa.

Lukkosarjoituksen uusimista on hyvä harkita säännöllisin väliajoin ja esim. ison korjaushankkeen jälkeen, jolloin avaimia saattaa olla ajautunut usealle eri taholle.

Tärkeä avainturvallisuutta edistävä dokumentti taloyhtiöissä on lukitussuunnitelma. Suunnitelmasta käy ilmi kaikki kiinteistön lukot ja avainmäärät eli sen avulla tiedetään, millainen lukko on asennettu mihinkin oveen. Lisäksi siitä käy ilmi, mihin kaikkialle tietyllä avaimella pääsee eli esimerkiksi A-rapun avaimella pääsee myös B-rappuun, sillä siellä sijaitsee yleinen pesutupa.

Avainhallinnan perusedellytys on, että jokainen avain on leimattu yksilöivällä tunnuksella. Avaimeen ei tietenkään merkitä asuntoa, jonka oveen se sopii. Laadukkaassa lukitussuunnittelussa leimaus tehdään epäkronologisesti siten, ettei satunnainen löytäjä osaa yhdistää avainta ja lukkoa toisiinsa.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä

Lähetä tarjouspyyntö Katso yhteystiedot