Aurinkosähköjärjestelmä

Etusivu » Aurinkosähkö

Puhdasta energiaa!

Mitä on aurinkosähkö ja miksi se kannattaa?

 

 Aurinkosähkö on yksi nopeimmin kehittyvistä energiantuotantomuodoista. Aurinkosähköä tuotetaan auringon avulla. Aurinkopaneelit muuttavat auringon säteilyenergian sähköksi, joka johdetaan sähkölaitteiden käyttöön, sähköverkkoon tai varastoidaan. 

Aurinkopaneelit tarjoavat puhtaan ja uusiutuvan energialähteen ilman päästöjä, eli se on ympäristöystävällinen ja pienentää hiilijalanjälkeä. Aurinkosähköjärjestelmän hankinta nostaa myös kiinteistön arvoa.

Aurinkosähköjärjestelmä tuottaa kymmeniä vuosia ja vuoden aikana jopa 5–15 prosenttia järjestelmään investoidusta summasta, joten se on kannattava investointi. Aurinkopaneelien kestävyys ja luotettavuus ovat olleet tunnettuja jo vuosikymmeniä. Aurinkopaneelit ovat pitkäikäisiä ja helppohoitoisia; vaativat vain vähän tai ei ollenkaan huoltoa eli niiden ylläpitokustannukset ovat pienet.

Aurinkovoimala tuottaa kannattavasti huolimatta sähkön hinnan vaihteluista, koska järjestelmän avulla tuotat omavaraista sähköä suoraan luonnosta ilmaiseksi. Aurinkosähköjärjestelmän avulla pystyt suojautumaan sähkön hinnan nousulta ja pienentämään sähkölaskua merkittävästi, koska tuotat sähkön itse – se on siis loistava tapa säästää sähkökustannuksissa ja tehdä kodistasi energiatehokkaampi. Ainoa aurinkopaneelien asennukseen liittyvä kustannus on alkuasennus, mutta aurinkosähköjärjestelmä maksaa itsensä takaisin vuosien aikana.

Hyvinä tuottavina kuukausina ylijäämäsähkö myydään sähköyhtiöille, jolloin sinun sähkölaskusi pienenee tai sitä ei tule lainkaan. Aurinkoenergialla voit tuottaa riittävästi sähköä kotitaloutesi tarpeisiin, joten sinun ei tarvitse turvautua perinteisiin sähköntuottajiin. Aurinkopaneelit tarjoavat luotettavaa sähköä noin kahdeksan kuukauden ajan – tuottavuus on talvikuukausina matalimmillaan tai sitä ei ole.

Aurinkovoimala muuttui kannattavammaksi myös taloyhtiöissä, kun Työ- ja elinkeinoministeriössä valmisteltu lainsäädännön muutos tuli voimaan vuoden 2021 alussa. Taloyhtiön asukkaat voivat hyödyntää kiinteistössä tuotettua ja kulutettua aurinkosähköä aiempaa helpommin ilman siirtomaksuja ja veroja. Lainsäädäntömuutoksen myötä myös aurinkovoimaloihin sijoitetun pääoman saa aikaisempaa nopeammin takaisin. Yritykset voivat saada aurinkopaneelien hankintaan tukea ja kotitaloudet voivat saada kotitalousvähennyksen.

Lue artikkeli: Energiaomavaraisuutta aurinkopaneeleista

Yhteydenottolomake

Aurinkosähkö